De Persgroep sluit drukkerij in Apeldoorn

10-09-2015 - Apeldoorn

Bedrijven De Persgroep maakt vandaag bekend de voormalige Wegener-drukkerij in Apeldoorn te sluiten. De drukpersen zullen vanaf 1 maart 2016 voorgoed tot stilstand komen met als gevolg dat zo’n 140 arbeidsplaatsen verloren gaan.


Uit het persbericht

De Persgroep, die in Apeldoorn een aantal regionale kranten drukt en daarnaast commercieel drukwerk uitvoert, zal haar activiteiten verplaatsen naar haar drukkerijen in Amsterdam, Den Haag en Best. De Persgroep werd al wat langer geconfronteerd met overcapaciteit door met name de digitaliseringsgolf in de media. Daarnaast staan ook de advertentie-inkomsten onder druk en kiezen steeds meer mensen voor een weekend-abonnement. De Persgroep liet verder weten voor de kranten rekening te houden met een jaarlijkse oplagedaling van maar liefst 5%. Er moest dus ingegrepen worden.

CNV Media zal zich de komende tijd richten op een zorgvuldige invulling en uitvoering van het Sociaal Plan en haar leden persoonlijk daarbij helpen. Arie Kasper, onderhandelaar voor CNV Media: “Het is toch elke keer weer een schok als een drukkerij door digitalisering van de media de deuren moet sluiten. Voor de betrokken vakmensen is het natuurlijk een regelrechte ramp. Gelukkig ligt er voor hen wel een sociaal plan van goed niveau, met scholing en begeleiding naar ander werk.” 


bron: CNV Media

Terug